31-08-2020 morixsoft.com

Google Sesli Arama Nedir? Nasıl Kullanılır? #Detaylı Sesli Arama Rehberi

Google Sesli Arama Nedir? Nasıl Kullanılır? #Detaylı Sesli Arama Rehberi

Teknolojinin mobil hayata entegre olma hızıyla beraber, Google sesli arama gibi özellikler her geçen gün daha çok kullanılmaya başlanıyor. Kullanıcılar mobil cihazları üzerinden sesli arama yapmayı eskisine göre çok daha sık tercih ediyor. Google sesli arama özelliği ‘’Voice Search’’ beraberinde birçok yeni arama algoritmasını getiriyor.

Morixsoft uzmanları ‘’Google Sesli Arama Nedir’’ Sesli Arama Özelliği Nasıl Kullanılır?’’ sorularını cevapladı.

Google Sesli Arama Özelliği Nasıl Çalışıyor? Neleri Değiştirdi?

Sesli arama özelliğinin yaygınlaşması arama algoritmalarında birçok değişikliği beraberinde getirdi. Kullanıcılar artık konuşurken daha çok kelime kullanmayı tercih edebiliyor. Bu long tail anahtar kelimelerin önemini büyük oranda arttırıyor. Kullanıcılar yaptıkları aramalarda sesli arama özelliğini doğrudan soru sorar şekilde kullanıyor. Web sitelerinde yer alan soru – cevap kısımlarının değeri bu anlamda artıyor.

Sitenizin Google arama özelliğine uyum sağlaması için gereken 4 farklı noktayı, Morixsoft uzmanları açıkladı.

Google Aramalar için Sık Sorulan Sorular’ı Aktif Edin!

Sesli arama özelliğinde ‘’sık sorulan sorular’’ bölümünün değeri büyük oranda artıyor. Kullanıcılar genellikle yaptığı aramaları kalabalık bir ortamda ya da bilgiye hızlıca ihtiyacı olduğu alanda yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle sitenizin S.S.S işaretlemesinin olması, kullanıcının doğrudan bilgiye ulaşabilmesi anlamına geliyor.

Yerel SEO’yu Önemseyin!

Kullanıcılar yerel aramalar için sesli aramalar özelliğini sık sık kullanıyor. Bölgesel olarak hizmet verdiğiniz alanlarda kullanıcıların yapacağı aramaları hesaplamanız gerekir. Kullanıcılar ‘’etrafımda benzinlik ara’’ ‘’etrafımda ezcane ara’’ ya da ‘’en yakın giyim mağazası nerede’’ gibi aramaları kullanabilir. Sitenizin kod ve içerik yapısının bu tür aramalara tepki vereceğinden emin olmanız gerekir.

Sitenize Şemalar Ekleyin!

Sesli arama yapan kullanıcılar bilgiye hızlı erişmek istiyor. Sitenize içerikle ilgili eklediğiniz infografikler, görseller ve videolar kullanıcının ihtiyacı olan bilgiye ulaşmasını sağlar. Bu nedenle sitenize şemalar eklenmekten kaçınmayın. Zengin bir içerik oluşturmak, SERP’de ileri götürecektir.

Long Tail Anahtar Kelimeler ve Başlıklar

Sesli arama yapan kullanıcılar kelimeleri kullanmaktan kaçınmıyorlar. Yapılan aramalar oldukça uzun ya da google’de ilk defa aranan kelime dizileri olabiliyor. Sitenizde yeni özgün anahtar kelimeleri uzun kuyruklu şekilde kullanmaktan kaçınmayın. Uzun kuyruklu anahtar kelimeler ve başlıklar, sesli arama yapan kullanıcıların görüntüleme şansını bir hayli arttırır.

Sesli Arama Özelliği Kullanılıyor Mu?

Arama motorları üzerinde yapılan aramaların 3’te 1’i sesli aramalardan oluşuyor. Yakın gelecekte sesli arama yapan kullanıcıların, toplam aranma sayısının %50’sine ulaşabileceği, arama motorları uzmanları tarafından dile getiriliyor. Sitenizi Google sesli aramalar özelliği için uyumlu hale getirmek istiyor ve ‘’Google Sesli Arama Özelliği Nedir’’ araması yapıyorsanız, Morixsoft uzmanları sizin için sesli aramalar için zengin içerik sayfası oluşturma, anahtar kelimeler bulma konusunda bir rehber hazırladı.